Cahiers

Kruistocht tegen apartheid?

Cahier 7

Auteur: J.W. Meijer
Jaar: 1988
Aantal blz.: 72
ISBN nr: 9050460070

* UITVERKOCHT *

 

Gedachten over een christelijke standpuntbepaling

KRUISTOCHT TEGEN APARTHEID?

De hedendaagse bestrijders van de apartheid lijken een kruistocht daartegen te ondernemen. Dit politieke systeem wordt onder andere gezien als een ketterij tegen de huidige (bevrijdings)theologie. 

De auteur is van mening dat de meeste bestrijders geen doordacht alternatief hebben, zodat de vraag V Wat komt er na apartheid?" zeer klemmend genoemd moet worden.
J.W. Meijer behandelt in dit cahier de geschiedenis van de apartheid en wil zo een duidelijk beeld geven van een probleem, waarover heel de wereld kennelijk een mening heeft. De auteur is ervan overtuigd, dat alleen een christelijke, aan Gods Woord gehoorzame benadering problemen zal kunnen opvangen.

J.W. Meijer (geboren te Amsterdam in 1934) is schoolhoofd te Pretoria (Zuid-Afrika). In 1954 deed hij staatsexamen voor onderwijzer en oefende dat beroep in Amsterdam uit tot 1957. Vervolgens ging hij in dienst van de zending naar het toenmalige Nieuw-Guinea, repatrieerde in 1965 en met een onderbreking van enkele maanden arbeid in Korea (voor Mesoz) bleef hij tot 1972 in Spakenburg en Eemdijk. Sinds 1972 woont hij in Zuid-Afrika waar hij geschiedenis en kerkgeschiedenis studeerde aan de Unisa (Universiteit van Suid-Afrika). In 1984 verwierf hij de titel 'Magister Artium' op grond van een biografische studie over Dr. H.J. Coster, een medewerker van Paul Kr├╝ger.

Zoeken

Cahier 129

Verschenen:
Cahier 129,
Gods lieveling.
Salomo's wijsheid
Henk Drost
 
 
 

Cahier 128

Verschenen:
Cahier 128,
Gods held.
Davids levensliederen
Henk Drost
 

Cahier 127

Verschenen:
Cahier 127,
Meer dan de tempel
Pieter Niemeijer
 
 

Cahier 126

Verschenen:
Cahier 126,
Na ons sterven
Hemel en hel in christendom en islam
Lucius W. de Graaff
 

Cahier 125

Verschenen:
Woordwaarde. Betekenisvolle bijbelteksten nader bekeken
Egbert Brink en Rob van Houwelingen
 

Cahier 124

Verschenen:
Cahier 124, In het concentratiekamp
Ds. J. van Raalte (1894-1982)

(ed. dr. Harm Veldman)